top of page

OPRÅB FRA FRISTEDET HERNING: Unge, hvor er I henne? 


Fristedet Herning var til Copenhagen Pride i lørdags, hvor de var ude og bære fanen. Foto: Egon Voldsgaard Jakobsen

Fristedet Herning har svært ved at nå ud til yngre LGBTQ+ personer. Det er ifølge formanden for foreningen problematisk, fordi man ønsker at vedligeholde et trygt miljø for LGBTQ+ personer i Herning.  


Af Ida Svantemann

25. august 2021 

Fristedet Herning kæmper med at bringe yngre personer fra LGBTQ+ miljøet ind i deres forening. Det fortæller formanden for Fristedet Herning, Egon Voldsgaard Jakobsen, som har et ønske om, at foreningen i fremtiden kan komme flere generationer af LGBTQ+ personer til gode.    

”Vi vil være et frirum for alle LGBTQ+ personer, som ønsker at få vejledning eller sparring med andre, og personer som også har oplevet en frustration omkring det at have en anderledes seksualitet eller kønsidentitet,” siger Egon Voldsgaard Jakobsen.   

Et støvet image

Fristedet Herning blev stiftet tilbage i 1976, og var derfor Danmarks første selvstændige forening for lesbiske og bøsser. De mange år på bagen er dog ikke altid en fordel, fortæller Egon Voldsgaard Jakobsen: 

”Vi er en ældre forening, og derfor kan det jo være, at vores image er blevet lidt støvet. Der er nok nogle, der tænker, at vi kun er et sted for ældre LGBTQ+ personer.” 

Før corona var Fristedet Herning mere opsøgende efter de unge. De var blandt andet ude med annonceringer for deres arrangementer, men det bragte desværre ingen yngre medlemmer med sig.  

”Vi kan ikke hamle op med alle de muligheder, som de unge kan få for dating og for at finde fællesskaber på internettet og diverse apps,” fortæller formanden for Fristedet Herning.  

Et vigtigt fællesskab for kommende LGBTQ+ personer

Et nyt medlem af Fristedet Herning Per Møller Jacobsen understreger, at der mangler fællesskaber og aktiviteter for LGBTQ+ personer – særligt for de unge. 

”Det er vigtigt, at de yngre LGBTQ+ personer har nogle fællesskaber tæt på, som de kan spejle sig i. Her kan vi, der godt ved, hvem vi er, være gode til at snakke med,” siger Per Møller Jacobsen.  

I byerne Holstebro og Viborg er fællesskaber som AURA lykkedes med at samle de helt unge, fortæller han, og siger:  

”Hvis de andre byer kan, så skal vi også.” 

Comments


bottom of page