top of page

Herning Kommune: Hvilken sygeplejerske vil du undvære?


Strejkende sygeplejersker på Torvet i Herning. Foto: Amalie Dinesen

Cirka 5.500 danske sygeplejersker er udtrukket til strejke, og i morgen bliver gruppen endnu større. Udvidelsen af strejken fra på onsdag kommer til at påvirke planlagte operationer på Herning regionshospital. I dag mødte sygeplejerskerne op på torvet i Herning.


Af Amalie Dinesen


Sygeplejerskestrejken rammer nu de kommunalt ansatte i Herning kommune.


De kommunalt ansatte sygeplejersker bliver fra i morgen trukket ud til strejke. Det kommer til at ramme de planlagte operationer på blandt andet Herning regionshospital, og ikke mindst de syge og ældre i Herning kommune, ifølge Dansk Sygeplejeråd.




Kamilla Almind Fjordvald. Foto: Amalie Dinesen

De danske sygeplejersker er i dag mødt op på Torvet i Herning for at gøre opmærksom på strejken. De vil synliggøre sig for borgerne og sætte fokus på, at strejken akkurat nu er aktuelt.


”Vi vil gerne have, at politikerne tager stilling til, om sygeplejersker skal have mere i løn, hvad de vil gøre for fortsat at kunne rekruttere sygeplejersker i fremtiden, og hvad de vil gøre for vores arbejdsmiljø,” fortæller Kamilla Almind Fjordvald, 41 år og ansat ved Herning sygehus.


Gruppen af strejkende sygeplejersker er steget siden starten af august, og den er nu oppe på cirka 5.500 på nationalt plan. Nu står gruppen til at blive udvidet med endnu 215 sygeplejersker natten til onsdag, den 25. august.



En håndfuld af det store fremmøde til sit-down i Herning. Foto: Amalie Dinesen

Danskernes opbakning

En undersøgelse lavet af Epinion for DR-nyheder i starten af august viser, at lidt over hver tredje dansker ikke har taget stilling til, om de støtter op om sygeplejerskernes strejke.


Ifølge Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker og lektor ved Aalborgs universitet, så er det et problem for sygeplejerskerne, at danskerne ikke har taget stilling til deres opbakning, fortæller han til DR-nyheder.


Strejken skal gøre op med sygeplejerskernes grundløn, der blev fastsat i et lønhierarki i 1919, og som med tjenestemandsreformen i 1996 ikke mærkede en særlig forandring. Det handler dog om langt mere, ifølge sygeplejerske Kamilla Almind Fjordvald.

Comments


bottom of page